Advocaten

 • ANDRÉ BECKERS

  André Beckers is geboren in 1963. Hij volgde in Maastricht zijn middelbare schoolopleiding en diende daarna bij het Korps Commando Troepen te Roosendaal. André werkte negen jaar bij de politie. Als wijkagent in een achterstandswijk kwam hij in aanraking met problemen als gevolg van de handel in harddrugs. Hierdoor raakte hij geïnteresseerd in drugsbeleid. Naast zijn politiewerk volgde hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen de studie “bestuurs- en beleidswetenschappen”. In 1990 voltooide hij deze academische studie.

  Werkervaring
  In 1991 richtte André een adviesbureau voor coffeeshops en growshops op. Als belastingadviseur maakte hij niet alleen bedrijfsadministraties voor coffeeshops, maar ook voor henneptelers die in die tijd Inkomstenbelasting betaalden over hun opbrengsten. André leerde niet alleen de zogenoemde “achterdeurproblematiek” van de coffeeshops, maar ook de hennepteelt door en door kennen. Om zijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn, voltooide hij de studie Nederlands recht. In juni 1998 werd hij in Maastricht als advocaat beëdigd. Als advocaat behandelt hij door het hele land voornamelijk Cannabis gerelateerde rechtszaken. Hij is actief op het gebied van het strafrecht, het bestuursrecht en het fiscale recht. André is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (zie www.nvsa.nl).

  André geeft jaarlijks een gastcollege over de bestuursrechtelijke handhaving van de Opiumwet aan de universiteit Maastricht. Ook geeft hij ieder jaar een les over rechtspraak in Nederland aan leerlingen van Praktijkonderwijs Roermond. Na die les begeleidt hij de leerlingen tijdens een bezoek aan de rechtbank Limburg (Roermond). Voor advocaten verzorgt hij cursussen over “hennep in het (r)echt”.

  In april 2018 is André aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begonnen met de opleiding tot Financieel Forensisch Deskundige.

  Media
  In 1994 veroorzaakte André Beckers opschudding door in een documentaire (“het rijk van hash en wiet”) van het VARA-programma “Impact” de fiscale behandeling van de handel in cannabis uiteen te zetten. Na deze uitzending volgde onder leiding van Sonja Barend een live uitgezonden tv-gesprek tussen de voormalige Minister van Justitie Hirsch Ballin, hoogleraar fiscaal recht P.J. Wattel en André Beckers. Het optreden van André leidde tot veel Kamervragen en uiteindelijk tot een aanpassing van de belastingwetgeving. In 1998 nam hij deel aan een t.v.-debat over coffeeshopbeleid in het programma Barend en Witteman. Op 16 juni 2005 was André te zien in de documentaire “Nederland Narcostaat” van Zembla. Op 21 november 2008 was André te gast bij Nova. Sindsdien is hij vaker door verschillende media als expert geïnterviewd over het cannabisbeleid in Nederland. Zijn naam duikt met regelmaat in de media op als het gaat om coffeeshops, achterdeuren of wietteelt.

  In “Highlife” magazine schrijft André sinds 1991 goed gelezen columns. Daarin belicht hij actuele onderwerpen die betrekking hebben op hennep of beschrijft hij rechtszaken. Daarnaast schrijft André op uitnodiging ook in andere bladen en treedt op bijeenkomsten regelmatig als gastspreker op.

  Bereikbaarheid
  André Beckers is meestal mobiel bereikbaar. Voor dringende zaken zelfs 24 uur per dag. Neemt hij de telefoon niet op? Spreek dan een terugbelverzoek in of stuur hem een bericht per SMS, Whatsapp of E-mail. Hij reageert dan zo snel mogelijk.

  Telefoon: (0031) 653 174 897
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kvk nummer: 14110737
  BTW nummer: NL 118440962B02

 • STEF BERGMANS

  • Stef Bergmans4
  • Stef Bergmans2
  • Stef Bergmans
  • Stef Bergmans3

  Mr. Stef Franciscus Johanna (roepnaam Stef) Bergmans is geboren op 14 november 1981.

  Als advocaat behandelt Stef door het hele land voornamelijk zaken op het gebied van het strafrecht. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (zie www.nvsa.nl).

  Stef is opgeleid als civiel jurist. In zijn afstudeerscriptie stond hij uitgebreid stil bij de civielrechtelijke gevolgen van hennepteelt in (huur)woningen. Zijn scriptie is in boekvorm verschenen.

  ‘de juridische gevolgen van hennepteelt in (huur)woningen’.
  176 pagina’s, 2007. Vindplaats ISBN 978-90-8863-006-4

  Ook in de media kreeg zijn scriptie de nodige aandacht.

  Universitair nieuws
  Bron NJB (nr. 36, 13 oktober 2006, p. 2104)
  Minder hennepkwekerijen, evenveel problemen
  Bron: Staatscourant (nr. 91, 11 mei 2007, p. 2)
  Conferentie over de aanpak van hennepteelt.
  Bron: Highlife (jaargang 16, nr.2 2007)

  Stef is zich later gaan bekwamen in het strafrecht. Hij treedt als raadsman op in alle voorkomende strafzaken. Daarbij heeft hij de nodige complexe strafzaken behandeld. Hij heeft ook ruime ervaring opgedaan in de civiele- en bestuursrechtelijke rechtspraktijk. Samen met André verzorgde Stef cursussen voor advocaten over hennepzaken.

  Neem contact op:
  Mr. Stef Bergmans
  Telefoon: (0031) 616 700 241
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kvk nummer: 54337135
  BTW nummer: NL 851264426BO1

 • AUKJE BERGMANS-JEURISSEN

  Mr. Antonia Francisca Gertruda (roepnaam Aukje) Bergmans-Jeurissen is geboren op 9 oktober 1981.

  In 2007 voltooide Aukje Bergmans-Jeurissen haar rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht. Haar afstudeerrichting was voornamelijk civielrechtelijk. Aukje volgde vakken zoals personen- en familierecht, huurrecht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en consumentenrecht.

  In haar afstudeerscriptie beschreef zij verschillende juridische problemen met betrekking tot het afstammingsrecht (juridische rechtsbetrekkingen tussen ouders en hun kind).

  Begin 2007 is Aukje als juridisch medewerker gaan werken bij een advocatenkantoor in Sittard en later dat jaar in Maastricht. In augustus 2008 werd zij beëdigd als advocaat. In haar stageperiode behandelde zij voornamelijk civiele zaken, met de nadruk op arbeidsrecht, personen en familierecht, huurrecht, sociaal zekerheidsrecht en verbintenissenrecht. Op civielrechtelijk gebied heeft Aukje Bergmans-Jeurissen ruime (proces) ervaring.

  Aukje Bergmans-Jeurissen hanteert een persoonlijke, betrokken en informele aanpak. Per 1 januari 2012 is Aukje toegetreden tot het samenwerkingsverband tussen Stef Bergmans en André Beckers. Sindsdien behandelt zij met name de civielrechtelijke hennepgerelateerde zaken, zoals de geschillen met de netbeheerder of energieleveranciers, huurzaken en verzekeringskwesties. Daarnaast behandelt zij ook de overige civielrechtelijke zaken, maar ook bijvoorbeeld geschillen op het gebied van sociale zekerheid.

  Neem contact op:
  Mr. Aukje Bergmans-Jeurissen
  Telefoon: (0031) 46 760 0030
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kvk nummer: 54337135
  BTW nummer: NL 851264426BO1

 • JOANNA McKERNAN

  • Joanna Mckernan3
  • Joanna Mckernan4
  • Joanna Mckernan2
  • Joanna Mckernan

  Mr. Joanna Miriam McKernan is geboren op 30 juli 1987.

  In juli 2014 voltooide Joanna haar rechtenstudie aan de Universiteit Tilburg. Haar afstudeerrichting was voornamelijk civielrechtelijk. Joanna volgde met name vakken als personen- & familierecht en mediation.

  In haar afstudeerscriptie beschreef zij de juridische mogelijkheden en positie van verhuurders en huurders bij het tijdelijk verhuren van te koop staande woningen.

  Begin 2009 is Joanna tijdens haar studie rechten als juridisch medewerkster gaan werken bij een advocatenkantoor in Maastricht. Sinds juli 2013 is Joanna werkzaam bij Beckers & Bergmans advocaten. In februari 2016 is zij als advocaat beëdigd.

  Joanna is een doorbijter. Zij hanteert een persoonlijke, betrokken en informele aanpak. Zij behandelt voornamelijk bestuursrechtelijke zaken. Zij staat rechtszoekenden bij in geschillen op het gebied van sociale zekerheid. Zij behandelt niet alleen bestuursrechtelijke zaken, maar ook zaken op het gebied van het civiele recht, waaronder het huurrecht.

  Joanna is tweetalig opgevoed. Zij spreekt vloeiend Engels en vertaalt regelmatig columns van André voor de Engelstalige Soft Secrets.

  Neem contact op:
  Mr. Joanna McKernan
  Telefoon: (0031) 46 760 0030
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • RAIMON MAESSEN

  • Raimon Maessen
  • Raimon Maessen2
  • Raimon Maessen3

  Mr. Raimon Dominique Maessen geboren op 29 juli 1989 te Heerlen.

  In september 2014 voltooide Raimon met goed gevolg de rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht. Daarbij concentreerde hij zich op het strafrecht. Daarnaast volgde hij de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging om zijn juridische kennis nader uit te diepen. Deze studie sloot hij cum laude af.

  In zijn dubbele master-thesis onderwierp Raimon de leeftijdsgrenzen in het adolescentenstrafrecht aan een kritische blik. Zijn afstudeerscriptie werd beoordeeld met het eindcijfer 8,5.

  Van december 2014 tot en met februari 2017 heeft Raimon als juridisch medewerker bij Beckers & Bergmans advocaten ervaring opgedaan in zowel het strafrecht als in het bestuursrecht. Hij was daarnaast nauw betrokken bij een onderzoeksproject omtrent de wijziging van de Opiumwet in maart 2015.

  In februari 2017 werd Raimon beëdigd als advocaat bij Beckers & Bergmans advocaten. In de dagelijkse rechtspraktijk richt hij zich op het strafrecht in de breedste zin des woords.

  Neem contact op:
  Mr. Raimon Maessen
  Telefoon: (0031) 6 45694297
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons

Paardestraat 29
6131 HA Sittard
Limburg - Nederland

Contact opnemen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31 (0)46 760 0030
Fax: +31 (0)46 760 0039

Openingstijden

Ma – Vr 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Alle rechten voorbehouden © 2018, Beckers & Bergmans Advocaten
Website beheer en onderhoud LinQxx - Beter online gevonden worden